Annemieke

Ik ben Annemieke van Leest-Ehlers.
Ik woon samen met ons gezin en onze twee katten in Eindhoven. De jonste is Bella, een kleine deugniet van bijna 1 jaar oud. Ze haalt echt veel kattenstreken uit en ze rekent er op dat wij haar altijd komen redden. De andere kat is Jasmijntje, een wat oudere dame die liever lui en relaxt in de zon ligt te genieten.

My name is Annemieke van Leest-Ehlers.
Together with my family and our two lovely cats we live in Eindhoven. One of them is Bella, a little mischief of almost 1 year old. She loves getting into trouble and it is our job to rescue her from whatever she has gotten herself into. Which is a lot. The other one is Jasmijntje (Jasmine), an older lady who likes her comfort and quiet time.

Bella, deugniet
Bella, onze deugniet
Bella, our little mischief

Waarom Life Planning / This is my Why

Het is heel bijzonder om dat punt in je leven te bereiken dat je je realiseert dat je precies dát kunt doen waarvoor je bedoelt bent. Natuurlijk is dat ook een onderdeel van mijn eigen Life Plan.

Toen ik eind 20 was werkte ik voor een grote bank als account manager. Het leukste was om samen met mijn cliënten een strategie uit te stippelen die hun financiële leven verder zou veraangenamen. Vele bankdiploma’s en certificaten later realiseerde ik me dat de specifieke kennis en ervaring die ik had opgedaan in Personal Finance me enorm zouden helpen bij het opzetten van mijn eigen bedrijf.

Ik heb mijn kennis en ervaring eerst ruim 8 jaar verder uitgebreid in de coach wereld. Gelukkig werkte ik toentertijd voor een van de allerbeste coachopleidingsinstituten van Nederland. Ik haalde mijn diploma als EMCC / Post-HBO erkend Coach. En daarin kon ik mijn werk als financieel coach precies vormgeven zoals ik dat wilde; het sterk verbeteren van de persoonlijke financiën van mijn cliënten met een sterk coachende basis. Omdat ik als coach had geleerd dat jouw hele persoonlijke overtuigingen altijd richting geven aan je gedrag, en daarmee dus ook je financiële gedrag. Dat begrip, en het hebben van de tools om cliënten gericht te ondersteunen naar een blijvende verandering maakte mijn werk doelgerichter dan ik van te voren had kunnen bedenken.

En toch miste ik nog iets. Ik werk als financiële coach sterk toekomstgericht. Wat zorgt er voor dat je een werkelijk vervuld leven gaat leiden waarbij geld de werkelijke doelen in je leven gaat volgen? Want geld dat geen doel heeft, heeft nogal de neiging om te verdwijnen. En wat voor invloed heeft iemands geldgedrag en overtuigingen op zijn of haar leven? En hoe pak je die dan doelgericht aan waarbij je (onbewuste) belemmeringen oplost?

Inmiddels ben ik volledig gecertificeerd Registered Life Planner. Om precies die vragen doelgericht en samen met mijn cliënten vast te pakken. Het elkaar versterkende effect op de financiële coaching is enorm. Het draagvlak en de bereidwilligheid om jouw werkelijk vervulde leven in te gaan vullen wordt heel groot. Je wilt een kwaliteit van leven die je werkelijk inspireert en dat is wat Life Planning in je leven brengt. En het is geweldig om te doen.

This is my Why

I love my job. It is very fulfilling to be able to do what you are supposed to be doing in this world. In my late twenties, I used to work as an account manager for a big bank. And I loved working with clients towards a better financial life. Improving their finances thrilled me, because I saw the immediate effect it had on the quality of their lifes. The skills and techniques I learned in that period proved to be invaluable later on. I fine tuned the knowledge I already acquainted in personal finance with new certificates and bank related diplomas.

I moved on and learned new techniques and improved my skills in the coaching business. I got a diploma as an EMCC/Post-HBO certified Coach. And that is where I hit my sweet spot; because personal finance still had the better part of my heart, but now I was able to combine the skills I picked up with a deeper understanding of personal beliefs and how that affects one’s (financial) behavior. Having that knowledge of coaching ánd personal finance made it so much more rewarding to do my work. Because after several years, I decided to fully follow my bliss and start my own company. Being a well established financial coach means I gained experience in multiple client settings and related to oh so many different personal stories.

With my clients, I have a strong outlook on the future. What are they heading for and what does a truly fulfilling and prosperous future look like for them? I knew that there was a piece of the puzzle missing in the way I wanted to do my work. I needed more skills to truly and professionally help my clients build the (financial) future they desire. I became a licenced Registered Life Planner (RLP) and that knowledge completed my journey so far in genuinely being able to understand what an authentic en fulfilled life looks like for my clients. And that knowledge, that process of understanding somebody’s why is integrated in this path of financial coaching that we create together.

Annemieke van Leest-Ehlers RLP Eindhoven
Annemieke van Leest-Ehlers RLP,
Registered Life Planner Eindhoven